Een verstandige keuze

Aluminium overkappingen, zorgeloos en voor het leven!

Waarom steeds meer mensen voor een aluminium terrasoverkapping kiezen?  Het antwoord is eenvoudig.  Hout of staal heeft veel te lijden door het wisselende weer.  Houten overkappingen moet je om de paar jaar behandelen en stalen overkappingen zijn dan weer op hun beurt erg roestgevoelig.  Aluminium daarentegen kent deze nadelen niet.  Aluminium is niet alleen duurzaam,  het is daarbij ook nog eens milieu- en onderhoudsvriendelijk. 

Wij zetten alvast onze 4 favoriete voordelen voor jou op een rij. 

  • Op nummer 1  staat voor ons zonder enige twijfel duurzaamheid.  

Aluminium is één van de meest duurzame bouwmaterialen.  Het is een licht en sterk materiaal dat vormvast is.  Zowel wisselende als extreme weersomstandigheden hebben geen invloed op het materiaal.  Hierdoor trekt het bv. niet krom, scheurt, roest of rot niet.  Dit maakt dat aluminium een uitstekend materiaal is voor buitentoepassingen.

 

  • ​Praktisch en onderhoudsvriendelijk.

Omdat aluminium  een licht, vormvast materiaal is, kan het eenvoudig en snel gemonteerd worden.  Dit maakt het ideaal voor toepassingen waar gewichtsbesparing belangrijk is, zoals bv. op een terras of gazon. Daarnaast is het ook makkelijk terug demonteerbaar of herplaatsbaar.  Aluminium is, in tegenstelling tot hout, bestand tegen schade door ongedierte of houtworm.  En moet het niet van tijd tot tijd behandeld worden tegen schadelijke weersinvloeden. Door de gladde afwerking trekt aluminium geen stof en zand aan waardoor onderhoud tot een minimum beperkt wordt.  Af en toe schoonmaken met lauwwarm water is voldoende. Vergeet daarbij niet dat je jouw overkapping het jaar rond voor verschillende doelen kan gebruiken.  In de lente als knusse loungeruimte, in de zomer als speelplek voor de kinderen, in de herfst om nog lang na te genieten van de nazomer in de jacuzzi of zwemspa, in de winter als stockageruimte, ….

IMG_5046
  • Makkelijk te bewerken en milieuvriendelijk.

Aluminium is een relatief zacht materiaal waardoor het gemakkelijk bewerkt, gevormd en gesneden kan worden.   Door de grote ontwerp flexibiliteit kan het design- en productieproces heel nauwkeurig plaatsvinden.  Denk bv. aan geïntegreerde afwatering en goot om het overtollige water af te voeren.  Dit maakt het perfect voor aangepaste ontwerpen met ingewikkelde details die niet mogelijk zijn met hout of ander materiaal. Daarnaast is aluminium 100% recycleerbaar zonder verlies van eigenschappen waardoor het een duurzame keuze is.  Bovendien kan gerecycleerd aluminium makkelijk hergebruikt worden.

 

  • Een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding

Over het algemeen is aluminium goedkoper dan roestvrij staal of titanium. En omdat aluminium duurzaam is kan je er een leven lang van genieten.  Achteraf dien je niet nog extra te investeren in onderhouds-, verf, beits of andere producten.  Zo kan je elk vrij moment, het hele jaar rond, ten volle gebruik maken van jouw terrasoverkapping.  Bovendien zorgt een aluminium overkapping voor een toegevoegde waarde aan je woning, waardoor je jouw investering in een mum van tijd terugverdient.

Conclusie

Overweeg je een overkapping te plaatsen?  Dan is een aluminium overkapping een ideale keuze.  Weerbestendig, onderhoudsvriendelijk, multifunctioneel en duurzaam.

Wil je er nog meer over weten?  Ontdek dan hier de mogelijkheden https://osensewellnesshop.be/pages/overkappingen

Uiteraard ben je voor meer informatie ook steeds welkom in onze showroom.

 

Warme groet

 

Kim en Jonathan

 

ZOEK JE MATCH

Bekijk onze overkappingen

Ontdek vandaag nog onze prachtige producten en transformeer jouw tuin in een oase van luxe en ontspanning. Bij O’Sense bieden we hoogwaardige wellnessproducten die perfect aansluiten op jouw wensen. Van overkappingeng tot op maat gemaakte sauna’s, verfrissende zwembaden en stijlvolle jacuzzi’s, onze collectie belooft de ultieme wellnesservaring.