in slechts enkele uren

Een eenvoudige en snelle plaatsing

Zoals je in onze vorige blog met titel “Geniet het hele jaar rond van het ultieme vakantiegevoel in eigen tuin” kon lezen zorgt een overkapping ervoor dat je het hele jaar door van jouw tuin kan genieten.  Of het nu is om beschutting te bieden tegen de zon, of een gezellige plek te creëren waar je ook tijdens regenachtige dagen kan ontspannen in de jacuzzi, een overkapping biedt zoveel voordelen dat de toepassingsmogelijkheden bijna eindeloos zijn.

 

Maar wist je ook dat er slechts enkele uren nodig zijn om een terrasoverkapping te plaatsen?  Een eenvoudige en snelle plaatsing is dan ook 1 van de vele voordelen waardoor onze klanten kiezen voor een terrasoverkapping.  Geen stedenbouwkundige vergunning, geen breekwerken, snel geplaatst en toch op maat van jouw persoonlijke wensen, wat wil een mens nog meer?

Van droom tot realisatie

Waarschijnlijk heb je al een idee over hoe je wilt dat jouw overkapping eruit zal zien.  Sta daarbij ook stil over hoe je de overkapping wilt gebruiken.  Wil je jouw terrasoverkapping vooral gebruiken om buiten te dineren, als loungegedeelte met eventueel een buitenkeuken, als speelruimte voor de kinderen, als overdekking van jouw zwemspa of jacuzzi of zelfs om je auto onder te stallen, ….  Zoveel te concreter jouw dromen en wensen, zoveel beter we jou met raad en daad kunnen bijstaan.

Denk ook na over de locatie van de overkapping.  Wil je deze naast je huis plaatsen, tegen een bestaande muur of juist vrijstaand in de tuin?  Hou daarbij ook rekening met de stand van de zon, slagregen, privacy en de relatie tot andere elementen in je tuin zodat alles een mooi geïntegreerd geheel wordt.

Maak dus een lijstje van je wensen en behoeften, en gebruik dit als basis wanneer je langskomt in onze showroom.  Op die manier krijgen wij alvast een goed beeld van jouw droomproject. 

 

Materialen en constructie

Heb je ondertussen een goed idee over gebruik en plaats van je overkapping?  Dan is het tijd om te beslissen welke materialen je wilt gebruiken voor de constructie van je overkapping.  Wij kiezen alvast resoluut voor aluminium.  Aluminium is onderhoudsvriendelijk, roestvrij, kleurvast en een licht materiaal waardoor het eenvoudig op iedere ondergrond geplaatst kan worden.

Koos je ervoor om bijkomend ook sfeerverlichting, zijwanden of andere afwerkingsmaterialen te voorzien?  Ook dat bepaalt mee het comfort om van een gezellige en uitnodigende buitenruimte te genieten.  

 

Als je handig bent en ervaring hebt met bouwen, kan je ervoor kiezen om de overkapping zelf te plaatsen.  Hou er uiteraard rekening mee dat je het juiste gereedschap moet hebben om de plaatsing zelf uit te voeren.  Zo niet, dan is het een verstandige keuze om de werken door ons te laten uitvoeren, zodat de overkapping veilig en volgens de juiste specificaties geplaatst wordt.  En dankzij onze ervaring staat jouw overkapping in een mum van tijd.  Aan jou de keuze!

Afwerking en inrichting

En dan is het nu aan jou.  Het moment waar je waarschijnlijk het meest naar uitgekeken hebt, de inrichting!  Denk aan comfortabele loungebanken, buitenplanten, eettafel en stoelen, zachte kussens en plaids, een tuinhaard of vuurkorf voor warmte en sfeer of misschien zelfs een jacuzzi.  

Volg deze stappen en je zal snel een prachtige en functionele overkapping hebben waar je alleen of samen met je gezin, vrienden en familie kan genieten van de pracht van elk seizoen.

Toch nog wat meer inspiratie nodig?  Neem dan zeker een kijkje op onze Pinterest pagina.

 

Ontspannende groetjes,

Kim en Jonathan

ZOEK JE MATCH

Bekijk onze overkappingen

Ontdek vandaag nog onze prachtige producten en transformeer jouw tuin in een oase van luxe en ontspanning. Bij O’Sense bieden we hoogwaardige wellnessproducten die perfect aansluiten op jouw wensen. Van overkappingeng tot op maat gemaakte sauna’s, verfrissende zwembaden en stijlvolle jacuzzi’s, onze collectie belooft de ultieme wellnesservaring.